martes, 27 de marzo de 2012

Estiraments per a córrer

Una de les coses més importants i que sovint no pensem quan comencem a córrer són els estiraments. A mida que augmentem la càrrega de treball i ens fixem objectius més ambiciosos, ens trobarem normalment amb una lesió muscular. Una manera de prevenir aquest tipus de lesions és mitjançant els estiraments, després de fer l'exercici físic, en el nostre cas córrer.
La principal musculatura emprada i, per tant, la més susceptible a una lesió és aquella del tronc inferior, les cames, i on normalment tenen lesions els corredors. Per això, és molt important saber que estirar. En el vídeo següent, fet pels companys de lamaratópasapas, en Jaume Leiva ens explica un exemple d'estiraments:


Els dos músculs que pot ser més desconeixem i que acabem coneixent els corredors degut a lesions són la cinta iliotibial i el piramidal. Són típiques lesions de runner, així que és molt important realitzar aquests estiraments correctament. Si es pot, lo interessant és fer dos o tres cops cada estirament, per a relaxar més la muscuatura, sobretot després d'entrenaments o curses amb molta càrrega.

No hay comentarios:

Publicar un comentario